Παρουσίαση Mουσειοσκευής Μουσείου Καποδίστρια

Δημοσιεύτηκε:

Η Μουσειοσκευή αποτελεί το φορητό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου και δανείζεται δωρεάν σε σχολεία και βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια”, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, σας προσκαλούν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00 στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας για την παρουσίαση της Μουσειοσκευής του Μουσείου Καποδίστρια. Η Μουσειοσκευή αυτή αποτελεί το φορητό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Καποδίστρια που δανείζεται δωρεάν σε σχολεία και βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Μουσειοσκευή απευθύνεται σε μαθητές Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και λειτουργεί ως ένα σύνολο εκπαιδευτικών πληροφοριών και δραστηριοτήτων που δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο να γνωρίσουν τη συλλογή του, το έργο και την εποχή του Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και να χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικούς ως προετοιμασία επίσκεψης μαθητών στο Μουσείο.

Στην παρουσίαση θα έχουν όλοι την ευκαιρία να δουν από κοντά τη Μουσειοσκευή και το περιεχόμενό της και να ενημερωθούν από τους εισηγητές σχετικά με τους στόχους χρήσης ενός τέτοιου προγράμματος καθώς και πάρουν πρακτικές πληροφορίες αναφορικά με το εκπαιδευτικό υλικό που περιέχεται και τους τρόπους χρήσης του. Θα προσεγγιστεί έτσι συνολικά το σκεπτικό του φορητού αυτού εκπαιδευτικού υλικού, που αναγνωρίζεται ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην εκπαιδευτική πράξη.

 

Την παρουσίαση θα χαιρετήσουν:

  • Ο Πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, κος Γιάννης Πιέρης
  • Ο Πρόεδρος του Μουσείου Καποδίστρια- Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών, κος Σπύρος Παδοβάς,
  • Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας κα Τένια Ρηγάκου
  • Ο Περιφ. Διευθ/ντης Α’& Β’ Εκπαιδευσης Ιονίων Νήσων, κος Κων/νος Γκούσης.

Εισηγήσεις:

  • Ντάρια Κοσκόρου, Επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια: Ο εκπαιδευτικός ρόλος του μουσείου.
  • Δημήτρης Ζυμάρης, Ιστορικός, Επιστημονικός σύμβουλος του Μουσείου: Δομή και Οργάνωση της Μουσειοσκευής “Ταξιδεύοντας με τον Ιωάννη Καποδίστρια”.
  • Ελένη Σταμπόγλη, Εκδότρια, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μουσείου Καποδίστρια: Διδάσκοντας Ιστορία μέσα από ένα πολυτροπικό εκπαιδευτικό εργαλείο.
  • Χαρά Μαραντίδου, Αρχιτέκτοντας – σχεδίαστρια της Μουσειοσκευής: Μετατρέποντας ιδέες και έννοιες σε εκπαιδευτικά αντικείμενα.

Για τους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση, θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Απαραίτητη προεγγραφή τους, έως την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/1Va-VvbPJQlD_qf9bGjsi-2lojkkM50iLkFieXBviWGE/viewform?edit_requested=true

Η δημιουργία της Μουσειοσκευής του Μουσείου Καποδίστρια χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, στο πλαίσιο του Έτους Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και από μέλη του Συλλόγου “Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια”. Το Ελληνικό Σχολείο Γενεύης προσέφερε τη μετάφραση στα γαλλικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: info@capodistriasmuseum.gr