Τετραήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Ιωάννη Καποδίστρια στον Δήμο Ναυπλιέων

Δημοσιεύτηκε:

Το Ναύπλιο τιμά τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια με έρευνα και συζητήσεις γύρω από την ζωή και το έργο του.

Με την παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος σε μαθητές του Ναυπλίου από εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ξεκινά την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 το τετραήμερο εκδηλώσεων μνήμης στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην έκθεση της Βουλής για τον Κυβερνήτη, η οποία παρουσιάζεται σε ψηφιοποιημένη προσαρμοσμένη εκδοχή στο Βουλευτικό με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας. Διαδρομές στην ιστορία του».

Την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7.30μμ στον χώρο που εκκλησιάστηκε για τελευταία φορά ο Κυβερνήτης, στον Άγιο Σπυρίδωνα, θα αναγνωστούν επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια υπό τον συμβολικό τίτλο «Διατελώ υμέτερος» (παραμένω δικός σας) από την Αιμιλία Βάλβη και την Ελπίδα Κομιανού, με τη μουσική συνοδεία μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7.30μμ. στην Αίθουσα του Βουλευτικού θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία των εκδηλώσεων μνήμης για τον Κυβερνήτη από τον συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου κύριο Ελευθέριο Παπακώστα με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας: Ένας Κυβερνήτης για την Ελλάδα».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κύριος Θάνος Σιαφάκας.

Στην συνέχεια στις 9 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος,(και σε περίπτωση βροχής στην αίθουσα του Βουλευτικού) το κοινό θα απολαύσει τη μουσική σύμπραξη των δημοτικών φιλαρμονικών Δήμου Κέρκυρας και Δήμου Ναυπλιέων.

Το τετραήμερο των εκδηλώσεων μνήμης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στις 8.30 πμ. στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στις 10.45 πμ. στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα. Οι εκδηλώσεων θα κλείσουν με απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνων στις 11.30 πμ στο άγαλμα του Κυβερνήτη στην Πλατεία Καποδίστρια.