“Το όνειρο του Ιωάννη” Παρουσίαση νεανικού βιβλίου για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Δημοσιεύτηκε:

Το βιβλίο αποτελεί την πρώτη σύγχρονη έκδοση στην Ελλάδα που αφορά στην προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια και απευθύνεται σε νεανικό κοινό.

Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας (οδός Καποδιστρίου 120)

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 , ώρα 20:00

Είσοδος Ελεύθερη

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας παρουσιάζουν το νεανικό βιβλίο της Έλσας Μυρογιάννη “Το όνειρο του Ιωάννη” (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).

Ομιλητές:
Βιβή Κουρή, δρ. Ιστορίας, Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας,
Έλσα Μυρογιάννη, συγγραφέας του βιβλίου και επίτιμη σχολική σύμβουλος φιλολόγων – μουσειολόγος,
Ελένη Σταμπόγλη-Γούστη, ιστορικός – εκδότρια (Εκδόσεις “Καλειδοσκόπιο”).

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας: Σοφία Λυκούρη, Γιώργος Στρατηγός, Άρης Σερμέτης- Γκανάτσιος και Ευαγγελία Καραγιάννη, θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου και θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που πραγματοποίησαν στο Μουσείο Καποδίστρια παρακινημένοι από την ανάγνωση του βιβλίου.

Μαθητικό μουσικό σχήμα του 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας θα πλαισιώσει την εκδήλωση, με συνθέσεις που σχετίζονται με την εποχή του Ι. Καποδίστρια.

Σχετικά με το βιβλίο:
“Το Όνειρο του Ιωάννη” αποτελεί την πρώτη σύγχρονη έκδοση στην Ελλάδα που αφορά στην προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια και απευθύνεται σε νεανικό κοινό. Το Μουσείο Καποδίστρια -Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, συμβάλλοντας συμβουλευτικά και με παραχώρηση υλικού.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και νέους. Το κείμενο της Έλσας Μυρογιάννη αξιοποιεί πλήθος ιστορικών πηγών, ενώ η εικονογράφηση της Ευαγγελίας Γουτιάνου βασίστηκε και σε υλικό που παραχώρησε το Μουσείο. Το βιβλίο συμπληρώνεται από ένα εικονογραφημένο χρονολόγιο, με πρόσθετες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Κυβερνήτη συνδυασμένες με χαρακτηριστικά εκθέματα του της Συλλογής του Μουσείου.